top of page
Poza scriitoruluiMaria Irimescu

Shukra Graha - Venus în Astrologia Vedică



În Astrologia Vedică, actorii principali ai unei astrograme sunt cele nouă Grahas - Planete: Soarele, Luna, Mercur, Marte, Venus, Jupiter, Saturn, Rahu - Nodul de Nord şi Ketu - Nodul de Sud. Fiecare Graha ocupă un anumit loc în cabinetul planetelor, are propriile caracteristici şi simbolistici şi guvernează una sau două zodii.


Pentru a creea o imagine uşor de înţeles a Grahas - Planetelor şi a relaţiilor dintre ele, sistemul planetar este văzut în astrologie ca o Curte Regală Celestiala. Imaginează-ţi planetele ca fiind personajele unei curţi regale, în care fiecare joacă un rol specific. Surya - Soarele este considerat Regele, Chandra - Luna este considerată Regina, Buddh - Mercur este Prinţul Moştenitor, Mangal - Marte este Comandantul Şef, Shukra - Venus este Ministru, Brihaspati - Jupiter este Ministru, Shani - Saturn reprezintă Servitorii, iar Rahu şi Ketu reprezintă Miliţia. Această poveste ne ajută să înţelegem în profunzime scena celestiala şi face totul mai uşor de amintit. În următoarea serie de articole, voi discuta despre fiecare Graha în parte, pentru a aduce înţelegere asupra complexităţii sistemului astrologic.


Shukra



Shukra cu natura sa schimbătoare, blândă, fermecătoare, este de gen feminin, reprezintă Dosha Vatta, guvernează peste ziua de Vineri, peste zodia Taur şi zodia Balanţă, peste casa resurselor şi a comunicării 2, casa relaţiilor 7 şi casa câştigurilor şi prosperităţii 11. Shukra se află în exaltare în zodia Peşti, are Mooltrikona în Balanţă şi este debilitată în zodia Fecioară. Shukra are cea mai lungă Dasha, de 20 de ani, şi această perioadă este caracterizată de blândeţe, frumuseţe, feminitate, artă şi ne invită să ne conectăm cu inima, cu iubirea celestiala, ne invită să găsim şi să recunoaştem frumuseţea şi strălucirea naturii în fiecare expresie. să experimentăm iubirea de sine şi să ne experimentăm pe noi înşine că iubire. Ritualurile sacre şi de devotament sunt esenţiale în această perioadă, pentru a accesa valorile înalte ale acestui corp celetial.


Shukra - Venus repezinta potenţialul nostru creativ, experienţa frumuseţii, artele, iubirea şi devotamentul, puterea noastră de regenerare şi vindecare, potenţă, magnetismul şi capacitatea de procreere. La fel ca celelalte planete, valorile lui Shukra se pot exprima atât în spectrul înalt, cât şi în cel jos. DIn valorile înalte ale acesteia, fac parte: capacitatea de a experiemnta iubire, de a aprecia frumuseţea acestei lumi, magnetism puternic, înţelepciune ce porneşte din inimă, sensibilitatae faţă de arte, senzualitate sacră, eleganţă, radianţă. În valorile joase, Shukra se poate exprima ca: pierdere de energie, obsesie faţă de imagine, căutare continuă a iubirii şi validării, folosirea greşită a magnetismului, simţuri flămânde şi, în mitologia hindusă, Shukra mai este numită şi Teacher of Asuras, care înseamnă Proseforul Demonilor.


Cum putem să accesa valorile înalte ale lui Shukra în interiorul şi în viaţa noastră? Shukra guvernează peste spaţii precum: locuri de celebrare, locuri în care au loc întâlniri pentru celebrare, locaţii artistice, săli de concerte, galerii de artă, săli de dans. Petrecând timp în aceste spaţii, calităţile înalte ale lui Shukra se vor intensifica în interiorul nostru. Ca pietre preţioase şi semipreţioase, Shukra guvernează peste diamante şi safire albe, acvamarin şi cuarţ clar. Prin purtarea acestora, ne conectăm cu vibraţiile înalte ale acestei planete. La fel şi dacă purtăm platină, aur alb sau argint şi vetimentatie colorată şi stilată. Pentru invocarea energiei venusiene, pentru ca Shukra guvernează artele, cântatul şi ascultatul de mantre au o influenţă şi mai puternică, iar pentru Shukra apelăm la mantrele pentru zeiţa frumusteii şi abundenteti, Lakshmi.


În relaţie cu celelalte Grahas - Planete, Shukra este prietenă cu prinţul Mercur şi cu Saturn, care reprezintă masele de oameni. Faţă de ministrul Jupiter şi de comandantul şef Marte este neutră şi este afectată atunci când este în relaţie cu regele Soare şi regina Lună. Aceasta este o imagine foarte mult simplificată a relaţiilor dintre planete, ele fiind mult mai complexe şi depinzând de o serie mare de factori.



În ceea ce priveşte Nakshatrele sau sub-zodiile, Shukra guvernează peste Bharani, aflată în Berbec (13°20 - 26°40), Purvaphalguni, aflată în Leu (13°20 - 26°40) şi Purvashadha în Săgetător (13°20 - 26°40). Nakshatrele guvernate de Shukra, vor avea automat din calităţile venusiene ale acestuia.


Fiecare Graha reprezintă un arhetip, spre a cărui valori înalte, fiecare dintre noi putem aspira şi pe care îl putem folosi ca model şi ghid în propria viaţă. Shukra reprezintă arhetipul celui de-al Doilea Guru sau al Gurului de o Altă Direcţie - aşa cum mai este şi numită. Shukra repezinta un profesor diferit, excentric, briliant. Este bine să cunoaştem valorile înalte ale acesteia şi să ţintim către ele, dar şi valorile joase, pentru a le putea recunoaşte în interiorul nostru şi pentru a ne autoregla. Grahas nu reprezintă cauze şi nu produc karma. Ele nu ne scriu destinul, ci doar deţin anumite tipuri de energii. Aceste energii noi le putem folosi în direcţii joase sau înalte. Tu eşti întotdeauna cel care decide.


Dacă vrei să afli poziția planetelor în astrograma personală și ce semnficații au acestea pentru tine, lasă-mi un mesaj pe rețelele de socializare sau un e-mail (maria_irina_irimescu@yahoo.com) și rezervă o citire Jyotish!


Om shanti!

Maria


0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

留言


bottom of page